Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Januari staat in het teken van goede voornemens. Wel, dit jaar is het tijd voor een belangrijk, gezond voornemen: slimmer eten! Want hoe blijf je de verleiding van snoep weerstaan? Hoe blijf je “nee” zeggen tegen chips en ander “comfort food” terwijl je nog altijd in je kot moet blijven en veel thuis werkt? Vaak verwennen we ons al wel eens graag met ongezonde voeding. We vergeten zo dat evenwichtig eten ook heerlijk, leuk en gemakkelijk kan zijn. Bij Bosto helpen we je hier graag mee verder: met deze tips houden we je gemotiveerd én helpen je de verleiding weerstaan met allerlei gezonde alternatieven. Jezelf verwennen op een bewuste manier is gemakkelijker dan je denkt.

Tussendoortjes die je energiepeil hoog houden

Thuiswerken betekent meer binnenzitten. Gevolg? Te weinig vitamine D en frisse lucht.  Dat kan op zijn beurt dan weer zorgen voor energiedipjes doorheen de dag. Op zo’n momenten is het heel verleidelijk om naar zoete of ongezonde snacks te grijpen voor een dosis snelle suikers. Maar je kan zo’n energiedipje ook bestrijden met tal van gezonde alternatieven.
Probeer de volgende tussendoortjes met toast eens. Ze zitten boordevol granen en trage koolhydraten en helpen je gegarandeerd je energiedipje te verslaan:

Bosto Toast Maïs-Quinoa met geitenkaas en rode biet


Ontdek het recept hier.

Toast met pindakaas en banaan


Ontdek het recept hier.

We hebben nu ook overheerlijke toasts op basis van linzen en kikkererwten. Boordevol vitaminen en proteïnen! Ze komen in verrassende smaakvarianten en geven je  steeds de nodige boost om er terug tegen aan te gaan. Je vindt ze hier.

Zo blijf jij ’s avonds van die ongezonde snacks af

Na een lange werkdag nog even in de zetel duiken met een pak koekjes, ijsjes, chocolade … Lekker, maar natuurlijk niet zo gezond. Daarom is het extra belangrijk om ‘s avonds te koken met ongeraffineerde koolhydraten zoals zilvervliesrijst, volkorenpasta of quinoa. Ze hebben een hoge voedingswaarde en geven je een gevuld gevoel. Ook noten en granen zijn voedingsrijk en zitten vol vitamines, omega 3-vetzuren, vezels en magnesium. Dat helpt je om je beter te focussen tijdens het werk. Of tijdens een stevige bingewatch-sessie. Daarom zitten onze rijstmixen boordevol vezels, noten en granen. Zo geven ze zeker voldoende energie en extra focus!  Probeer ‘t maar eens met deze heerlijke recepten:

Ovenschotel met rijst met quinoa en granen, zoete aardappel en champignons


Ontdek het recept hier.

Brown Rice + Spelt + Quinoa met broccolicurry en gegrilde kipfilet


Ontdek het recept hier.

Vegetarische spaghetti bruine rijst met edamame en cashewnoten


Ontdek het recept hier.

Geen tijd en toch gezond eten dankzij meal prepping

Heb je weinig tijd doorheen de week maar wil je toch gezond eten? Bij grauw weer, een druk huishouden en moeilijk te organiseren thuiswerk rest er soms maar weinig tijd voor het koken van een gevarieerde en evenwichtige maaltijd. Take away is gemakkelijk maar biedt weinig gezonde opties. Meal prepping biedt je een betere oplossing: je maakt op één dag alle maaltijden voor de hele week. Je wint tijd én je hebt altijd gezonde gerechten klaarstaan om in een mum van tijd van te smullen.

Weet je niet hoe je eraan begint? We helpen je graag. Probeer onze meal prepping met basmati rijst eens:

Slim meal preppen helpt je trouwens ook om minder voedsel te verspillen, zeker als het gaat om grote wintergroenten. Heb je bijvoorbeeld een grote kool of broccoli thuis liggen, maar krijg je niet alles op? Kook dan alle groenten en bewaar deze in de vriezer voor wanneer jij hier een lekker gezond gerecht van wil maken.

 

Nog op zoek naar extra motivatie en tips om je gezonde en slimme voornemens te behouden? Beantwoord dan zeker ook de vragen in onze BetterMe test. Je ontdekt hierin niet alleen hoe goed jij al bezig bent maar eveneens welk type ‘goedbeziger’ jij bent.  Samen helpen we je op weg naar een gezonde levenstijl.

 

Geniet je graag van interessante kortingen, het laatste nieuws over onze producten en meer tips en inspiratie, schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief.

Gerelateerde producten

Bio Brown
Bereidingstijd: 20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!