Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Wist je dat rijst je bloedsuikerspiegel beïnvloedt? Hoe sneller je rijst verteert, hoe sneller je suikerspiegel stijgt. Waardoor je meer zin hebt in snoepjes en chocolade. Moet je dan adieu zeggen tegen je bikinibody? Nee hoor. Gewoon genoeg variëren in je rijstkeuze. Eigenlijk zijn er 3 belangrijke factoren:

  • Soort rijst

Het maakt een groot verschil welke rijst je eet. Kleefrijst bevat namelijk meer zetmeel dan bruine rijst. Wat zorgt voor de kleverigheid, maar ook voor een hogere suikerspiegel.

  • Kookduur

Je kookt je rijst beter niet te lang. Dan kook je de korrel stuk en komt er meer zetmeel vrij. Wat zorgt voor een instabiele bloedsuikerspiegel.

  • Temperatuur

Bijzonder: gekoelde rijst bevat meer moeilijk verteerbaar zetmeel dan warme rijst. Eet daarom af en toe eens een frisse rijstsalade. Lekker én gezond.

Bosto_blog_rijstsalade

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!