Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Aziatische roerbakschotel met puntpaprika en cashewnoten

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Basmati
  • 4 eetlepels olie
  • 1 zak gesneden prei (300 g)
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 3 puntpaprika’s (rood en geel)
  • in ringen
  • 250 g sojascheuten
  • 4 eetlepels teriyakisaus
  • optioneel 125 g ongezouten cashewnoten
  • optioneel grof gehakt
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels srirachasaus

Bereiding

  • Kook de Bosto Basmati volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit intussen de olie in een wok en voeg de prei, bloemkoolroosjes en paprikaringen toe. Schep op hoog vuur regelmatig om. Voeg na 5 min. de sojascheuten toe. Schep goed door. Voeg op het laatste moment de teriyakisaus toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de Bosto Basmati over 4 diepe borden, schep de groenten ernaast en bestrooi met de cashewnoten.

 

Tip: Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten en serveer ze als extra groente bij de rijst. Knijp de srirachasaus aan tafel over het gerecht.

Tip: Restje rijst van gisteren? Roerbak de rijst in de wok en schep daarna de gebakken groenten erdoor.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.