Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Aziatische roerbakschotel met puntpaprika en cashewnoten

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Basmati
  • 4 eetlepels olie
  • 1 zak gesneden prei (300 g)
  • 200 g bloemkoolroosjes
  • 3 puntpaprika’s (rood en geel)
  • in ringen
  • 250 g sojascheuten
  • 4 eetlepels teriyakisaus
  • optioneel 125 g ongezouten cashewnoten
  • optioneel grof gehakt
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels srirachasaus

Bereiding

  • Kook de Bosto Basmati volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit intussen de olie in een wok en voeg de prei, bloemkoolroosjes en paprikaringen toe. Schep op hoog vuur regelmatig om. Voeg na 5 min. de sojascheuten toe. Schep goed door. Voeg op het laatste moment de teriyakisaus toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de Bosto Basmati over 4 diepe borden, schep de groenten ernaast en bestrooi met de cashewnoten.

 

Tip: Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten en serveer ze als extra groente bij de rijst. Knijp de srirachasaus aan tafel over het gerecht.

Tip: Restje rijst van gisteren? Roerbak de rijst in de wok en schep daarna de gebakken groenten erdoor.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!