Aziatische roerbakschotel met puntpaprika en cashewnoten

Ingrediënten
- 300 g Bosto Basmati
- 4 eetlepels olie
- 1 zak gesneden prei (300 g)
- 200 g bloemkoolroosjes
- 3 puntpaprika’s (rood en geel)
- in ringen
- 250 g sojascheuten
- 4 eetlepels teriyakisaus
- optioneel 125 g ongezouten cashewnoten
- optioneel grof gehakt
- 1 komkommer
- 2 eetlepels srirachasaus
Bereiding
- Kook de Bosto Basmati volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit intussen de olie in een wok en voeg de prei, bloemkoolroosjes en paprikaringen toe. Schep op hoog vuur regelmatig om. Voeg na 5 min. de sojascheuten toe. Schep goed door. Voeg op het laatste moment de teriyakisaus toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de Bosto Basmati over 4 diepe borden, schep de groenten ernaast en bestrooi met de cashewnoten.
Tip: Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten en serveer ze als extra groente bij de rijst. Knijp de srirachasaus aan tafel over het gerecht.
Tip: Restje rijst van gisteren? Roerbak de rijst in de wok en schep daarna de gebakken groenten erdoor.