Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Bosto Basmati met sambal badjak garnalen en avocado

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Basmati
  • 2 eetlepels olie
  • 300 g roerbak- of wokgarnalen met knoflook
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 2 eetlepels fijngehakte selder
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen
  • gehalveerd
  • optioneel 250 g peultjes
  • 300 g spinazie

Bereiding

  • Kook de Bosto Basmati volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit intussen de olie in een wok en bak de garnalen in 4 min. gaar. Roer de sambal en selder erdoor, bak nog 1 min. Schep goed door elkaar.
  • Halveer de avocado, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Knijp het limoensap erover.
  • Kook de peultjes in ruim kokend water met zout in 2 min. beetgaar.
  • Verdeel de Bosto Basmati over 4 diepe borden. Schep de garnalen erop, leg de avocado en peultjes ernaast.

 

Tip: Roerbak de spinazie kort in de wok en serveer als extra groente bij de rijst.

Gelijkaardige recepten

Producten uit dit recept

Basmati Extra long rice
Bereidingstijd: 10-12'
Brown Basmati
Bereidingstijd: 20'
Basmati
Bereidingstijd: 10'
Bio Basmati
Bereidingstijd: 10'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.