Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Bosto Basmati met sambal badjak garnalen en avocado

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Basmati
  • 2 eetlepels olie
  • 300 g roerbak- of wokgarnalen met knoflook
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 2 eetlepels fijngehakte selder
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 limoen
  • gehalveerd
  • optioneel 250 g peultjes
  • 300 g spinazie

Bereiding

  • Kook de Bosto Basmati volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit intussen de olie in een wok en bak de garnalen in 4 min. gaar. Roer de sambal en selder erdoor, bak nog 1 min. Schep goed door elkaar.
  • Halveer de avocado, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd in plakjes. Knijp het limoensap erover.
  • Kook de peultjes in ruim kokend water met zout in 2 min. beetgaar.
  • Verdeel de Bosto Basmati over 4 diepe borden. Schep de garnalen erop, leg de avocado en peultjes ernaast.

 

Tip: Roerbak de spinazie kort in de wok en serveer als extra groente bij de rijst.

Gelijkaardige recepten

Producten uit dit recept

Basmati Extra long rice
Bereidingstijd: 10-12'
Brown Basmati
Bereidingstijd: 20'
Basmati
Bereidingstijd: 10'
Bio Basmati
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!