Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Bretoense Teurgoule of gekarameliseerde rijstpap

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Rice Flakes
  • 1 l melk
  • 2 snuifjes saffraan
  • kaneelpoeder
  • nootmuskaat
  • 0
  • 5 l room
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 8 eetlepels suiker

Bereiding

  • Kruid de melk met de saffraan, kaneelpoeder en nootmuskaat.
  • Breng de melk met de room aan de kook, doe er de suikers bij en voeg de Rice Flakes toe.
  • Laat een 6 tal minuten zacht garen met een deksel op de pot en roer regelmatig om.
  • Haal de rijstpap van het vuur en laat 10 minuten afkoelen .
  • Verdeel over vuurvaste schoteltjes en strooi er de suiker over voor de afwerking .
  • Schuif onder de grill zodat die licht kleurt.


Tip
Dit gerecht is ook lekker als je onderaan in de schoteltjes wat verse fruit salade of fruitcompote doet .

Producten uit dit recept

Bio Rijstpap
Bereidingstijd: 40'
Rijstpap
Bereidingstijd: 40'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!