Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Bruine rijst, spelt en quinoa met zalm, broccoli en champignons

Timer 20-25 min
Persons 2

Ingrediënten

  • 200 gram broccoli (enkel de roosjes)
  • 1-2 builtje(s) Bosto Bruine rijstmix met spelt en quinoa
  • 125 gram gemengde champignons
  • 150 gram hüttenkäse
  • 200 gram verse zalm
  • in grove blokjes
  • Klein klontje roomboter
  • 1 el koolzaadolie
  • Handje dille
  • fijngehakt
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snij de broccoli in roosjes en kook 3 minuten in gezouten water. Giet af en laat schrikken in ijskoud water, zodat de broccoli mooi groen en krokant blijft. Laat vervolgens uitlekken en zet opzij.
  • Snij de champignons in grove stukken en bak in een koekenpan. Schep geregeld om tot ze mooi bruin en lekker knapperig zijn.
  • Bereid de Bosto bruine rijstmix met spelt en quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de zalmblokjes kort aan in een beetje koolzaadolie.
  • Voeg de uitgelekte broccoli, de champignons en de zalm bij de hüttenkäse. Kruid af met peper en zout.
  • Schep een portie bruine rijstmix op een bord. Leg hier de hüttenkäse-mengeling op en garneer met blokjes zalm. Werk af met verse dille en dien warm op. Smakelijk!

Producten uit dit recept

Brown Rice + Spelt + Quinoa
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!