Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Bulgursalade met kikkererwten en granaatappel

Ingrediënten

  • 1 kookbuiltje Bosto Bulgur
  • 2 stengels lente-ui
  • grote handvol amandelen
  • enkele stengels verse munt
  • 1 blik kikkererwten (250g)
  • pitjes van 1/2 granaatappel
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  • Breng een pot water aan de kook en doe het kookbuiltje bulgur erin. Laat 10 minuten koken (zoals aangegeven op de verpakking). Laat nadien uitlekken, snijd het zakje open en doe de bulgur in een kom. Giet er wat olijfolie over, meng en laat volledig afkoelen.
  • Snijd de lente-ui in schijfjes en versnipper de munt. Giet de kikkererwten in een zeef en laat het sap even uitlekken.
  • Wanneer de bulgur koud is, voeg je de lente-ui, munt, kikkererwten, amandelen en granaatappel toe. Meng alles onder elkaar. Kruid met peper en zout, voeg het sap van 1/2 citroen toe en sprenkel er ook nog wat olijfolie onder. Meng alles nog eens goed en je heerlijke, frisse salade is klaar.


Een recept voor Bosto door blogster As Cooked by Ginger

Producten uit dit recept

Bulgur
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!