Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Côte à l’os met chimichurri

Ingrediënten

  • 400g Bosto Basmati voorgestoomde rijst
  • 600 à 800 g côte à l’os of ribeye
  • fleur de sel
  • zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes fijngehakte look
  • 1 bosje koriander
  • ½ bosje platte peterselie
  • 3 takjes verse oregano
  • 60 ml rode wijnazijn
  • 1 mespuntje chilivlokjes
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Doe look, peper, zout, vlees en olijfolie in een kom. Zorg dat alle ingrediënten goed in het vlees kunnen trekken.
  • Dek af, zet in koelkast en laat minstens 2 uur marineren.
  • Haal 15 minuten voor het bakken het vlees uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen.
  • Laat een grillpan héél heet worden (tot ze begint te roken). Grill de ribeye naar smaak.
  • Mix alle ingrediënten van de chimichurri (alle kruiden, look, wijnazijn en chilivlokjes) in een blender of met een staafmixer.
  • Laat het vlees even rusten en snijd in plakjes.
  • Bereid ondertussen de Bosto Basmati voorgestoomde rijst en serveer meteen met de saus en een fris slaatje.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.