Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Cubaanse kip met ananas en rijst

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Snelkookrijst
  • 1 kleine verse ananas
  • 8 kipfilets
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook
  • 1 fijngehakte rode peper zonder zaadjes
  • 500 g rijpe tomaten in stukjes gesneden
  • 1 eetlepel oregano
  • 3-4 eetlepels rum
  • 200 ml kokosmelk
  • 100 g verse kokosblokjes in klein stukjes

Bereiding

  • Snijd de ananas in plakken, snijd de schil eraf en verwijder ook de harde kern. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Kruid de kipfilets met zout en peper. Verwarm de olijfolie in een grote braadpan en bak de braadsticks in 5 minuten rondom bruin.
  • Sprenkel het limoensap erover en bak nog even. Verdeel de limoenrasp, ui, knoflook en rode peper tussen de stukken kip en bak ze 2-3 minuten zachtjes mee.
  • Voeg de tomaten, oregano, ananas en rum toe en breng het gerecht aan de kook. Stoof de kipfilets in de saus in 30 minuten zachtjes gaar.
  • Breng in een pan 250 ml water met de kokosmelk en wat zout aan de kook en strooi de rijst erin.
  • Roer de kokosstukjes erdoor.
  • Bereid de rijst verder volgens de aanwijzingen van de verpakking.
  • Doe de rijst op borden en leg er wat kokosstukjes op.
  • Schep de kip in saus erbij.

Tip

  • Serveer de rijst in hartvorm voor extra romantiek.
  • Lekker met grof gesneden verse koriander.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!