Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Dessertrijst om met gouden lepels van te smullen

Ingrediënten

  • 60 g dessertrijst van Bosto
  • 25 g boter
  • 75 g suiker
  • 1 vanillestok
  • 3 dl melk
  • 2 eierdooiers
  • 1
  • 5 dl room
  • 2 blaadjes gelatine
  • <u>Voor de bodem</u>
  • 100 g melkchocolade
  • 40 g rijstcrispies
  • <u>Extra:</u>
  • 6 ringen van 6 cm diameter

Bereiding

  • Week de rijst 20 min in water en giet af. 
  • Voeg de melk toe met de gespleten en geschraapte vanillestok. Doe er de boter bij en laat 35 min koken onder het deksel. Roer regelmatig door. Laat daarna nog 5 min koken zonder deksel. 
  • Voeg de 2 geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine toe. 
  • Klop de eierdooiers met de suiker tot een ruban. 
  • Meng de rijst met de ruban en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 
  • Voeg de halfopgeklopte room toe. 
  • Meng ondertussen de gesmolten chocolade met de rijstcrispies. 
  • Duw 1 volle eetlepel van de met chocolade omhulde rijstcrispies in een dresseerring en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast. 
  • Giet de rijstpap op de bodem van rijstcrispies en laat opstijven in de koelkast. 
  • Haal het rijstdessert uit de ring door met een scherp mes langs de rand te gaan. 
  • Tip: je zou de dresseerringen kunnen bekleden met rhodoid folie om het rijstdessert makkelijker los te maken. 
  • Werk af naar keuze: je kan het rijstdessert tot halfweg met cacaopoeder bestrooien en op de andere vrije helft wat eetbare bloemen leggen. 
  • Tip: je kan dit rijstdessert zo serveren of als onderdeel van een dessertbord met bv. nog een quenelle (bloed)sinaasappelroomijs en wat partjes (bloed)sinaasappel. 

 

Een recept voor Bosto van Hap & Tap

Producten uit dit recept

Dessert Rice
Bereidingstijd: 40'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!