Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gebakken feta en tomaten met Bosto Brown + Linzen

Ingrediënten

  • 200 g Bosto Brown
  • 250 g Griekse feta
  • 1⁄2 kilo veelkleurige tomaten
  • 2 teentjes look
  • 70 g zwarte Griekse kalamataolijven
  • klein bosje basilicum
  • enkele takjes verse oregano
  • sap en rasp van 1 citroen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 50 g voorgekookte linzen

Bereiding

  • Bereid de rijstmix volgens de instructies op de verpakking.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verkruimel de feta in een ovenschaal en snijd de tomaten in vier stukken.
  • Voeg 50 g voorgekookte linzen toe.
  • Plet de look met de platte kant van een keukenmes.
  • Voeg alles samen met feta.
  • Besprenkel rijkelijk met olijfolie, citroensap, blaadjes oregano en citroensap en -rasp. Kruid met peper en zout.
  • Zet 25 minuten in de oven tot de tomaten zacht zijn. Strooi er de basilicumblaadjes over en serveer samen met de rijst.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!