Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gebakken rijst met kalkoen

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 6 uien
  • 2 eetlepels olie
  • 600 g kalkoennootjes
  • 2 dl kippenbouillon
  • 200 g verse spinazie
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • peper
  • kurkuma
  • currypoeder

Bereiding

  • Kook de rijst gaar in water zoals aangegeven op de verpakking maar kruid het kookwater met flink wat currypoeder.
  • Pel en snij de uien in 4. Stoof ze in de olie en bak er de kalkoen bij. Kruid met peper en kurkuma.
  • Voeg er de bouillon bij, dek af en laat 5 minuten op een zacht vuur garen.
  • Roer er dan de spinazie bij en de pijnboompitten .
  • Giet er de afgegoten rijst bij en meng.
  • Laat alles nog 3 minuten samen warmen en dien goed warm op.


Tip:
Je kan in het kookwater van de rijst ook kruidnagel toevoegen voor meer smaak.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!