Skip to content
Filter icon Filter

Gegrilde kalkoenlapjes met rozemarijnspiesjes en tahindressing

Ingrediënten

  • 200 g Bosto Quinoa
  • 4 kalkoenlapjes
  • 8 takken rozemarijn
  • 2 rode uien
  • 4 rode paprika’s
  • olijfolie
  • 1 1⁄2 el tahin (sesamzaadpasta)
  • 1 1⁄2 el yoghurt
  • sap van 1 citroen
  • 1⁄2 teentje look
  • beetje honing
  • scheutje water
  • peper en zout

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  • Wrijf de kalkoenlapjes in met olijfolie en kruid met peper en zout. Als de grillpan gloeiend heet is, leg je de kalkoenlapjes erin. 2 minuten aan beide kanten volstaat. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
  • Snijd de paprika in stukken van 3 cm. Pel de ui en snijd hem in 4 stukken. Haal de laagjes ui uiteen zodat je plakjes krijgt. Steek de paprika en ajuin op de rozemarijn zodat je 8 spiesjes hebt. Bak ze in de grillpan tot ze gaar zijn.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing goed met een scheutje water.
  • Serveer de kalkoen met de quinoa en de spiesjes en besprenkel met de dressing.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.