Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gevulde champignons met citroen en limoen

Ingrediënten

  • 200 g Bosto Snelkookrijst
  • 1 limoen
  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 100 g rozijnen
  • 4 eetlepels honing
  • 4 grote champignons type portobello
  • olie
  • peper

Bereiding

  • Kook de rijst beetgaar.
  • Rasp de gekleurde schil van de citroen en limoen en pers ze daarna uit.
  • Pel en snipper de ui en stoof in de olie met de rozijnen.
  • Voeg er de vruchtensappen aan toe en kruid met de peper en de honing.
  • Roer het mengsel, van het vuur, door de rijst en vul er de champignons mee.
  • Schuif ze in een geoliede ovenschaal en laat afgedekt 10 minuten in de op 180° graden voorverwarmde oven garen.
  • Dien koud of warm op.


Tip:
Deze gevulde paddenstoelen zijn lekker als voorgerecht en bij gebakken vis of wit vlees.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!