Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gevulde herfstcourgette met snelkookrijst

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 2 zakjes Bosto snelkookrijst
  • 1 pakje zongedroogde tomaten
  • 500 g gehakt
  • Een beetje fetakaas
  • Basilicum
  • Geraspte kaas

Bereiding

  • Verhit een beetje water in een kookpot. Doe er vanaf dat het water kookt de twee zakjes snelkookrijst in.
  • Snijd de ui en de sjalot in stukjes. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de sjalot aan.
  • Bak daarna het gehakt in een pan.
  • Giet de rijst af en bewaar hem in een grote kom.
  • Snijd de zongedroogde tomaten en de fetakaas in blokjes.
  • Voeg aan de kom rijst het gehakt, de tomaten en de feta toe. Versnipper een paar blaadjes basilicum en voeg ze toe. Meng het geheel goed en kruid met peper en zout.
  • Hol de courgetten uit en vul ze met de rijstvulling.
  • Bestrooi met de geraspte kaas.
  • Zet zo’n 25 tot 30 minuten in de oven op 180 °C.
  • Warm serveren met een slaatje.

 

Een recept voor Bosto door Tatiana Czerepaniak — Chroniques d’une maman débordée

Producten uit dit recept

Snelkookrijst
Bereidingstijd: 8'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!