Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gevulde pompoen met Quinoa

Ingrediënten

  • 1 pompoen
  • Olijfolie
  • 150 g Bosto Quinoa
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 100 g feta
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 geraspte wortel
  • 1 bosje bieslook
  • fijngehakt
  • 1 citroen
  • 1 Spaanse peper
  • 50 g zwarte ontpitte olijven
  • 2 lente-uitjes
  • Zeezout en zwarte peper
  • Een paar takjes tijm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° C.
  • Snij het hoedje van de pompoen en schep de zaden eruit met een lepel.
  • Leg de pompoen op een bakplaat en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid stevig met zeezout en zwarte peper en bestuif de binnenkant met de oregano. Zet 40 minuten in de oven.
  • Meng de rest van de ingrediënten en vul hiermee voorzichtig de pompoen. Zet nog 10 minuten in de oven. Haal uit de oven, werk af met enkele takjes tijm en wat olijfolie. Serveer meteen.

Producten uit dit recept

Quinoa wit
Bereidingstijd: 10'
Bio Quinoa
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!