Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Gratin van rijst, vis, courgette en kaas

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Thai
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 2
  • 5 dl melk
  • 75 g geraspte kaas
  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 ui
  • 2 courgettes
  • 600 g visfilet

Bereiding

  • Kook de rijst beetgaar en giet af
  • Maak ondertussen de saus : smelt de boter en meng met de bloem. Voeg de melk toe en laat op een zacht vuur onder voortdurend roeren indikken.
  • Voeg de kaas toe en kruid met peper en nootmuskaat.
  • Pel en snipper de ui en stoof hem aan met een beetje olie en de in schijfjes gesneden courgetten.
  • Schik de rijst in een ovenschaal en schik daarop de vis en de courgetten.
  • Werk af met de saus en schuif 12 minuten in de op 180° voorverwarmde oven.
  • Schuif eventueel onder de grill als je meer kleur op de saus wil .


Tip
Ook lekker met verschillende soorten vis in 1 schotel.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!