Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Holy moly Chili sin Carne

Ingrediënten

  • 2 kookbuiltjes van 125g Bosto Basmati
  • 1 ajuin
  • 1 rode of groene paprika
  • 2 teentjes look
  • 2 blikken (400 g) tomaten in blokjes
  • 2 blikken (400 g) rode bonen
  • 1 blik borlottibonen (400 g) (of andere die je lekker vindt)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 1/2 koffielepel chilipoeder (meer als je het pikant wil)
  • 2 eetlepels oregano
  • 2/3 koffielepel gemalen komijn
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 blokje zwarte chocolade (15 g)
  • Voor erbij: Guacamole
  • zure room
  • cheddar
  • koriander (of platte peterselie als je geen koriander lust)
  • tortillachips
  • rode ui

Bereiding

  • Neem de ui en de look, pel ze en hak fijn. Snijd ook de paprika in blokjes.
  • Zet een kookpot met een dikke bodem op het vuur, doe er een eetlepel olijfolie in. Fruit de ui, look en paprika in de olie tot ze glazig zijn. Roer af en toe met een houten lepel zodat het zeker niet bruin wordt. Nu mag de tomatenpuree, kaneel, chilipoeder, oregano en komijn erbij. Roerbak een half minuutje. Doe er de tomatenblokjes bij en roer goed. Kruid met peper en zout en laat 20 minuutjes pruttelen.
  • Kook ondertussen de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Giet de bonen af, spoel ze met water en laat uitlekken. Ze mogen bij de heerlijk geurende tomatensaus. Laat nog eens 15 minuutjes zachtjes pruttelen. Roer er net voor het serveren de zwarte chocolade onder.
  • Serveer de chili sin carne met rijst, guacamole, zure room, verse koriander (of platte peterselie als je geen koriander lust), cheddar, tortillachips en rode ui.

Producten uit dit recept

Basmati
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!