Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Indische kip curry met Bosto Quinoa

Ingrediënten

  • 200 g Bosto Quinoa
  • 4 kipfilets
  • 1 fijngeraspte ui
  • 5 fijngeraspte teentjes look
  • 3 cm gember
  • geschild en fijn geraspt
  • 2 wortelen
  • fijngeraspt
  • 4 el arachideolie
  • 2 tl komijnzaadjes
  • 1 tl venkelzaadjes
  • ½ kaneelstok
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl suiker
  • 250 ml hete groentebouillon
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • verse koriander
  • 150 g volle yoghurt

Bereiding

  • Kook de Bosto Quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  • Verwarm de olie in een wok.
  • Doe de komijn, venkel en kaneel in de olie en bak op een matig vuur gedurende  30 seconden.
  • Voeg er de ui aan toe en bak tot hij mooi goudkleurig is.
  • Doe de look en gember erbij en roerbak gedurende 2 minuten.
  • Nu mogen ook de garam masala, kurkuma en suiker erbij. Roerbak 30 seconden en voeg dan de tomaten toe. Laat 10 minuutjes zacht koken.
  • Snijd de kipfilets in stukken van ongeveer 3 cm en doe ze bij de saus. Laat 5 minuutjes sudderen en giet er de hete bouillon bij. Laat pruttelen tot de kip gaar is.
  • Serveer met de verse koriander, wat yoghurt en de Bosto Quinoa.

Producten uit dit recept

Bio Quinoa
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!