Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Japanse rijst maki met zalm

Ingrediënten

  • 500g Bosto Dessert Rice
  • 250 ml rijstazijn
  • 125 g suiker
  • 25 gr zeezout
  • wasabi pasta
  • 400 g verse zalmreepjes
  • 4 nori bladeren (gedroogd zeewier)

Bereiding

  • Spoel de rijst grondig tot het water niet meer troebel is.
  • Voeg er 600 ml water aan toe en laat 30 minuten weken.
  • Breng dan snel aan de kook en verminder dan het vuur tot het minimum. Laat 10 minuten zachtjes verder garen .
  • Laat dan de rijst met het deksel op de pot van het vuur af rusten.
  • Giet ondertussen de azijn met de suiker en het zout in een pannetje en warm tot de azijn helder is en het zout en de suiker opgelost zijn.
  • Giet dat over de rijst en roer er met een spatel door zodat alles goed gemengd is.
  • Laat de rijst afkoelen tot op kamertemperatuur
  • Leg een blad nori horizontaal met de matte zijde naar boven op de sushi mat.
  • Verdeel 150 g rijst over ¾ van het vel. Zorg dat bovenaan ongeveer ¼ van het vel rijstvrij is. Leg de zalm erop , strijk in met een beetje wasabi en rol op.
  • Verdeel de rol in 8 gelijke stukken


Tip
Je kan hiermee eindeloos variëren : gebruik andere verse vis of gerookte . Je kan kruidige mayonaise toevoegen en ook groenten zoals komkommer, avocado, radijzen…

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.