Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Kedgeree, schotse rijst salade met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 4 eieren
  • 2 kardemonpeulen
  • 1 gerookte haring
  • 2 dl melk
  • 4 eetlepels boter
  • kaneelpoeder
  • 1 citroen
  • peper

Bereiding

  • Kook de eieren hard.
  • Kook de rijst in ruim veel water met de kruiden beet gaar.
  • Doe ondertussen de gerookte haring in een pan met de melk en laat 5 minuten op een zacht vuur garen.
  • Schep de vis uit de melk en verwijder het vel en de graten.
  • Verdeel de vis verder in flinters.
  • Meng met de in reepjes gesneden gerookte zalm.
  • Pel de eieren. Snijd er 2 in plakjes. Haal het eigeel van de 2 andere uit het ei en plet de dooiers en eiwitten apart.
  • Giet de rijst af en roer er de boter door. Meng er dan voorzichtig de vis en de geplette eiwitten bij.
  • Breng op smaak met citroensap en peper.
  • Werk af met de geplette eierdooiers en de sneetjes hard gekookt ei.


Tip:
Je kan de rijst ook met een uitgebreidere reeks kruiden op smaak brengen: currypoeder koriander zaadjes en gember poeder en kurkuma.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!