Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Kleurige rijstsalade met vissticks

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • ½ komkommer
  • 2 appelsienen
  • 3 eetlepels yoghurtmayonaise
  • 1 rode paprika in kleine blokjes gesneden
  • 3 stengels bleekselder in dunne boogjes gesneden
  • 3 eetlepels (rijst)olie
  • 1 pak (10 stuks
  • 300 g) diepvries vissticks
  • 75 g veldsla

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de komkommer in de lengte in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommerstukken in schijfjes.
  • Schil de appelsienen, verdeel ze in partjes en snijd die vervolgens in stukjes.
  • Schenk 3-4 eetlepels van het sap dat daarbij vrijkomt in een schaal. Roer de mayonaise met wat zout en peper door het appelsiensap.
  • Schep de komkommer, paprika, bleekselder en appelsienstukjes door de dressing.
  • Schep er ook de warme rijst door. Meng alles goed door elkaar en laat de rijstsalade afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in 15-17 minuten goudbruin en gaar, keer halverwege de baktijd.
  • Verdeel de veldsla over borden en schep een bergje rijstsalade in het midden. Leg de vissticks erop, 2 op de kinderbordjes, 3 op de borden voor de volwassenen.

Tip

Combineer naar hartenlust. Voeg diepvriesdoperwtjes toe, kleine beetgare broccoliroosjes of geraspte wortel.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!