Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Kruidige gegrilde groenten met yoghurtsaus en bulgur

Ingrediënten

  • 2 kookbuiltjes (150g) Bosto Bulgur
  • 2 kleine aubergines
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 2 tl harissa*
  • 1 citroen
  • 1 bosje munt
  • 1 klein bosje koriander (of platte peterselie)
  • 2 teentjes look
  • 200 g Turkse yoghurt**
  • Peper en zout

Bereiding

  • Snijd de aubergines en courgettes in halve maantjes en de paprika in grove stukken (verwijder de zaadlijsten).
  • Meng de harissa, olie en heldere honing grondig en besprenkel de groenten met de helft van deze mengeling. Breng op smaak met peper en zout.  
  • Grill de groentjes gaar in een grillpan.  
  • Bereid de Bosto bulgur volgens de instructies op de verpakkingRoer er de rest van het harissamengsel onder en een handje muntblaadjes 
  • Schil een citroen, rasp de helft van de schil en pers vervolgens de citroen uit. Meng onder de bulgur.
  • Hak de look héél fijn, neem 2 eetlepels fijngehakte koriander en 1 flinke eetlepel fijngehakte munt en roer onder de yoghurt. Breng op smaak met peperzout en wat citroensap 
  • Serveer de groentjes op de bulgur en werk af met de saus.

 

*Harissa kan je vinden in een gele/blauwe tube in bijna alle supermarkten bij de kruiden en mosterdsoorten. 
**Bij dit gerecht past ook perfect Griekse, Bulgaarse of volle yoghurt.

Producten uit dit recept

Bulgur
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!