Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Kruidige rijstnotenburgers

Ingrediënten

  • 75 gr Snelkookrijst
  • ½ rode paprika
  • 150 g hazelnoten of pinda’s
  • 1 bosuitje in stukjes gesneden
  • 6 takjes grof gehakte peterselie
  • 2 theelepels currypoeder
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels (rijst)olie

Bereiding

  • Snijd de paprika in heel kleine blokjes.
  • Maal de hazelnoten of pinda’s fijn in de keukenmachine.
  • Voeg de stukjes bosui en de peterselie toe en meng tot alles fijn is.
  • Doe dit mengsel in een kom en schep de gekookte rijst met currypoeder en wat zout naar smaak erdoor.
  • Breek de eieren erboven en meng alles tot het een stevig en smeuïg mengsel is.
  • Verdeel het rijstmengsel in 4 gelijke porties en vorm deze met vochtige handen tot mooie burgers.
  • Verwarm de olie in een pan en leg de rijstburgers erin. Bak de burgers in 4-6 minuten mooi goudbruin en gaar. Keer ze na 2-3 minuten voorzichtig om met een spatel.
  • Serveer de rijst-notenburgers op bruine (zachte) broodjes met een blaadje sla bij als lunch. Of gebruik ze als vleesvervanger bij een warme maaltijd met broccoli en salade.

Tip

Maak van dit rijst-notenmengsel ook eens kleine burgers of balletjes en serveer ze als een hapjes.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!