Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Lunchsalade met quinoa en gezouten spek

Ingrediënten

  • 250 g pompoenblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 150 g broccoli in kleine blokjes
  • 150 g Bosto 3 kleuren Quinoa
  • gekookt
  • 4 reepjes gezouten spek
  • 50 g granaatappelzaadjes
  • 20 g pistachenootjes
  • 1 kleine avocado
  • Waterkers- of preischeutjes
  • Olijfolie voor de salade
  • Citroensap
  • 2 eieren
  • Peterselie

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water. Laat wat afkoelen.
  • Bak het spek krokant in een beetje olie. Haal uit de pan.
  • Roerbak nu de pompoen gaar in de pan, kruid met peper en zout en voeg dan bij het spek.
  • Doe nog wat olie in de pan en roerbak ook de broccoli gaar. Haal uit de pan.
  • Doe de rest van de olie in de pan en bak twee spiegeleitjes. Kruid met peper en zout.
  • Maak een salade van de pompoen, broccoli, quinoa, granaatappel, pistachenootjes, plakjes avocado en preischeutjes.
  • Verdeel over de borden. Besprenkel met goede olijfolie en citroensap. Serveer samen met het spek en het ei. Geef wat extra kleur met een beetje peterselie.

Producten uit dit recept

Bosto - verpakking Quinoa 3 kleuren
Quinoa 3 kleuren
Bereidingstijd: 10'
Bio Quinoa
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!