Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Marokkaanse rijstschotel met gehaktballetjes en aubergine

Ingrediënten

  • 400 g Bosto voorgestoomde rijst
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook in schijfjes gesneden
  • 300 gram kip/kalkoengehakt
  • 2 rode ui in partjes gesneden
  • 1 Spaanse peper zonder zaadjes fijn gesneden
  • 1 kleine aubergine in fijne blokjes gesneden
  • 1 groene paprika in blokjes
  • 150 gram gram kikkererwten
  • 2 eetlepels eetlepels ras el hanout kruiden
  • 450 ml ml krachtige kippenbouillon
  • 3 eetlepels eetlepels gehakte groene koriander
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Meng het gehakt met de ½ eetlepel ras el Hamout kruiden.
  • Breng op smaak met zout en peper en vorm er kleine balletjes ter grootte van een walnoot van.
  • Verhit de olie en bak de ui en knoflook.
  • Bak eerst de gehaktballetjes en voeg er de Spaanse peper, aubergine en paprika blokjes bij en laat meebakken.
  • Meng er vervolgens de rijst met de kikkererwten goed door.
  • Schenk de bouillon er langzaam bij en roer af en toe. Laat alles 4 minuten garen met het deksel op de pan.
  • Breng op smaak met zout en peper en laat nog 1 minuut nagaren.
  • Bestrooi met koriander en serveer meteen.

TIP

Vervang de gehaktballetjes door stukjes kipfilet.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.