Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Mealprep met Basmati microgolfcups

Ingrediënten

  • 4 Bosto Basmati microgolfcups
  • 2 sjalotten
  • 2 wortels
  • 1 courgette
  • 25 g rozijnen
  • 25 g amandelen
  • 1 groentebouillon blokje
  • 2 dl water
  • 200 g feta
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 takjes platte peterselie
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding:

  • Pel en snijd de sjalotten fijn.
  • Snijd de wortels en de courgette in dobbelstenen.
  • Verwarm in een wokpan de olie en bak er de sjalotten in aan. Voeg er dan de wortel en de courgetteblokjes aan toe en hussel alles regelmatig door elkaar.
  • Verkruimel het bouillonblokje en bevochtig met het water. Laat de groenten verder garen.

Meteen serveren?

  • Gaar de rijst zoals vermeld op de verpakking.
  • Voeg de rijst bij de groenten. Meng alles goed door elkaar en controleer de kruiding.
  • Schik er het vlees, de vis naar keuze of feta over of naast.
  • Werk af met nog een scheutje olijfolie en peper van de molen. Serveer met grof gehakte platte peterselie.

Later opwarmen?

  • Voeg de (nog niet opgewarmde) microgolf rijst uit de cup toe bij de groenten in je bewaardoos.
  • Bewaar in de ijskast.
  • Wil je het gerecht klaarmaken? Verwarm minstens 90 seconden in de microgolfoven
  • Verbrokkel er de fetakaas over.
  • Werk af met nog een scheutje olijfolie en peper van de molen. Serveer met grof gehakte platte peterselie.
  • Eet smakelijk!

 

Producten uit dit recept

Basmati
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!