Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Mexicaanse visburgertjes met mangosalade en Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa

Ingrediënten

  • 200 g Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa
  • 2 zoete aardappels
  • 1 klein blikje maïs
  • 200 g tonijn op olie
  • ½ bussel lente-uitjes
  • ½ bussel koriander
  • 2 limoenen
  • 100 g polenta
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 1 heel rijpe mango
  • in hapklare stukjes gesneden
  • 1 bosje radijsjes
  • fijngesneden -
  • ½ chilipepertje -
  • sap en rasp van ½ limoen
  • 1 koffielepel geplette roze peperkorrels
  • 1 eetlepel olijfolie van goede kwaliteit
  • fleur de sel

Bereiding

  • Schil de zoete aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze gaar in wat gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Hak de koriander en de lente-uitjes fijn. Giet de maïskorrels en de tonijn af. Prak alles samen met de zoete aardappels. Kruid met de fleur de sel en de geplette roze peperkorrels, voeg er sap en rasp van 1/2 limoen aan toe. Roer grondig zodat alles goed mengt.
  • Maak burgertjes van het mengsel en rol ze eventjes in de polenta tot alles mooi bedekt is. Laat 30 minuten opstijven in de koelkast of diepvriezer.
  • Bak ze in de arachideolie aan beide kanten gedurende 3 minuutjes goudbruin en laat ze nog 10 minuutjes verder garen in de oven op 180 °C.
  • Kook de Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  • Meng de mango- en de radijsstukjes met het fijngehakte chilipepertje tot en serveer dit slaatje bij de visburgertjes en de Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa.

Tip:
Dit gerecht ook lekker is met een sausje van zure room, verse koriander, beetje look, limoensap, peper en zout?

Producten uit dit recept

Brown Rice + Spelt + Quinoa
Bereidingstijd: 10'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.