Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Oosterse vis met knoflookrijst en spinazie

Ingrediënten

  • 250 g Bosto thai
  • 8 eetlepels rijstolie
  • 4 grote tenen fijngehakte knoflook
  • 3 bosuitjes in dunne ringetjes gesneden
  • 4 stevige stukken van 125 g kabeljauwfilet
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 verse stengel citroengras in dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels palmsuiker of bruine suiker
  • 4 eetlepels Thaise vissaus
  • 500 g wilde spinazie (gewassen en goed uitgelekt)
  • ½ rode peper zonder zaadjes in dunne reepjes gesneden

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm 3 eetlepels rijstolie in een pan en fruit driekwart van de knoflook zachtjes goudbruin.
  • Giet de rijst af en schep de gebakken knoflook en de bosui erdoor.
  • Laat de rijst nog 10 minuten afgedekt staan.
  • Wrijf de stukken kabeljauw in met versgemalen peper en limoensap.
  • Verwarm 3 eetlepels rijstolie met de plakjes citroenstengel in een pan. Leg de stukken kabeljauw erin en bak ze in 2 minuten aan elke kant goudbruin.
  • Roer in een kommetje de suiker met de vissaus en 2-3 eetlepels water tot de suiker is opgelost. Schenk dit mengsel over de vis.
  • Laat de vis op halfhoog vuur nog 4-6 minuten in de saus pruttelen. Keer hem regelmatig met een brede spatel en laat het vocht verdampen tot de stukken vis omhuld zijn met een stroperige saus.
  • Verwarm 2 eetlepels rijstolie in een wok en roerbak de resterende knoflook met de spinazie en de helft van de rode peperreepjes.
  • Schep de rijst op grote borden. Verdeel de spinazie erover en leg er een stuk kabeljauw op. Schep de saus over de kabeljauw en garneer met rode peperreepjes.

Tip

  • Je kunt de kabeljauw vervangen door zalmfilet, zeebaarsfilet of tilapiafilet.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.