Skip to content
Filter icon Filter

Quinoasalade met courgette en tomaat

Timer 20 min min
Persons 1

Ingrediënten

  • 50 g Bosto Quinoa
  • 1⁄2 kleine courgette
  • 1 rijpe tomaat
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 el kappertjes
  • 1 el uitgelekt
  • gemengde olijven

Bereiding

  • Spoel de quinoa in een zeef met ruim water. Kook de quinoa in een steelpan met 100 ml water en wat zout in 8 minuten beetgaar. Laat de quinoa van het vuur en afgedekt nog 10 minuten doorgaren.
  • Rasp intussen de halve courgette grof.
  • Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Klop in een kom het citroensap met de olijfolie, oregano, wat zout en versgemalen peper tot eendressing. Schep de warme quinoa erdoor.
  • Meng er de geraspte courgette, tomaat en kappertjes erdoor. Laat de quinoa afkoelen.
  • Schep de quinoasalade in een bewaardoos en garneer met de olijven. Bewaar de lunchsalade inde koelkast tot je hem opeet. Blijft drie dagen goed.

    Tip:
    Neem als variatie een blikje tonijn op water mee en giet dit af. Schep de tonijn op de salade.

Producten uit dit recept

Bio Quinoa
Bereidingstijd: 10'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.