Skip to content
Filter icon Filter

Rijst Bolognese met wortelen

Ingrediënten

  • 300 g Bosto Snelkookrijst
  • 3 el olijfolie
  • 2 gesnipperde uien
  • 1 teentje fijngesneden knoflook
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 200 g wortelen
  • geschild en in schijfjes gesneden
  • 4 stengels bleekselderij in blokjes gesneden
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes

Bereiding

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit intussen de olie in een grote pan en fruit de ui 4 min.
  • Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee.
  • Schep het gehakt en de Italiaanse kruiden erdoor en bak het gehakt goudbruin.
  • Voeg de wortel en de bleekselderij toe en laat 3 min. meegaren.
  • Roer de tomaten erdoor en leg het deksel op de pan. Laat de saus op laag vuur nog 10 min. garen.
  • Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met de gehaktsaus.

Tip

  • Voeg samen met de tomaten een scheut rode wijn toe en bestrooi vlak voor het serveren met fijngesneden peterselie.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.