Rijst Bolognese met wortelen

Ingrediënten
- 300 g Bosto Snelkookrijst
- 3 el olijfolie
- 2 gesnipperde uien
- 1 teentje fijngesneden knoflook
- 500 g gemengd gehakt
- 1 el Italiaanse kruiden
- 200 g wortelen
- geschild en in schijfjes gesneden
- 4 stengels bleekselderij in blokjes gesneden
- 1 blik (400 g) tomatenblokjes
Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit intussen de olie in een grote pan en fruit de ui 4 min.
- Voeg de knoflook toe en fruit 1 min. mee.
- Schep het gehakt en de Italiaanse kruiden erdoor en bak het gehakt goudbruin.
- Voeg de wortel en de bleekselderij toe en laat 3 min. meegaren.
- Roer de tomaten erdoor en leg het deksel op de pan. Laat de saus op laag vuur nog 10 min. garen.
- Verdeel de rijst over 4 borden en serveer met de gehaktsaus.
Tip
- Voeg samen met de tomaten een scheut rode wijn toe en bestrooi vlak voor het serveren met fijngesneden peterselie.