Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Rijstpap met mandarijntjes

Ingrediënten

  • 125 g Bosto Dessertrijst
  • 4 el suiker
  • 750 ml melk
  • 1 vanillestokje
  • 6 mandarijntjes
  • 2 el bruine rum (optioneel)
  • 1 mespuntje kaneel
  • 1 klontje boter

Bereiding

Zet de melk op samen met de dessertrijst en het doormidden gesneden vanillestokje en 2 el bruine rum (optioneel). Breng aan de kook en bereid verder zoals vermeld in de instructies op de verpakking. Voeg er aan het einde nog 2 el suiker aan toe. Laat afkoelen.

Snijd met een mes de schil van de mandarijnen. Neem de mandarijnen in je hand en snijd met een mes de partjes uit de mandarijn. Vang ook het sap op.

Doe een klontje boter in een steelpan en laat smelten. Doe hierin de partjes samen met het sap. Voeg er de resterende 2 el suiker aan toe en de kaneel. Als de suiker volledig is opgelost mag je de saus van het vuur halen.

Leg een bodempje van de saus in de glaasjes, schep er de rijstpap over en werk af met enkele partjes mandarijn.

Producten uit dit recept

Bio Rijstpap
Bereidingstijd: 40'
Rijstpap
Bereidingstijd: 40'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!