Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Risotto met champignons en erwtjes

Ingrediënten

  • 250 gr Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
  • 1 ui
  • 2 takken witte selder
  • 150 g bruine champignons
  • 2 eetlepels olie
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl groentebouillon
  • 150 g erwtjes
  • peper

Bereiding

  • Pel en snipper de ui .
  • Snijd de champignons in plakjes en de selder in kleine stukjes.
  • Stoof ze samen in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
  • Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
  • Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
  • Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
  • Kruid ondertussen met peper.
  • Voeg er de erwtjes bij met de laatste lepels bouillon.
  • De risotto is gaar als hij smeuïg is. Voeg er dan de boter bij , roer om en laat 5 minuten rusten.


Tip:
Je kan deze risotto afwerken met kaas.

Producten uit dit recept

Bosto, riso carnaroli, risotto, bosto rijst, bosto product
Risotto Riso Carnaroli
Bereidingstijd: 18-20'
Mediterraneo Risotto & Paella rice
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!