Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Risotto met parmaham en artisjok

Timer 20-30 min
Persons 4

Ingrediënten

  • 350 g Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
  • OF: 350 gram Risotto & Paella rice
  • 1 klontje (circa 40 gram) roomboter
  • 1 kleine gepelde en gesnipperde ui
  • ½ kleine stevige courgette in blokjes gesneden
  • 0
  • 05 gram saffraandraadjes
  • 1l vleesbouillon
  • 100 gram Parmaham in stukjes gesneden
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 artisjok (harten) in blokjes gesneden
  • 3 eetlepels room
  • 1 bosuitje in ringetjes gesneden

Bereiding

  • Neem een (paella) pan, verwarm de boter en laat de ui zachtjes bakken.
  • Bak gedurende 3 minuten de stukjes courgette.
  • Voeg de rijst en saffraan toe en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schenk er 1l bouillon al roerend bij, in twee keer. Laat zachtjes  garen:
    • Risotto Rijst: 18-20 minuten
    • Mediterraneo Risotto & Paella Rice: 10 minuten
  • Breng de  risotto op smaak met zout en peper. Voeg eventueel nog extra bouillon toe voor de smeuïgheid.
  • Schep de ham, de helft van de Parmezaanse kaas, de artisjokken en room door de rijst.
  • Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en de bosuitjes.

Tip

Vervang de Parmaham door stukjes gekookte ham of stukjes chorizo worst.

Producten uit dit recept

Bosto, riso carnaroli, risotto, bosto rijst, bosto product
Risotto Riso Carnaroli
Bereidingstijd: 18-20'
Mediterraneo Risotto & Paella rice
Bereidingstijd: 10'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!