Risotto met spekjes en spinazie

Ingrediënten
- 250 gr Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
- 2 uien
- 1 teentje look
- 200 g champignons
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 dl witte wijn
- 4 dl groentebouillon
- 250 g spekjes
- 500 g vers spinazie
- 6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- 50 g boter
- peper
Bereiding
- Pel en snipper de uien en de look en snijd de champignons in plakjes.
- Stoof de uien met de look en de champignons in de olie en roerbak ze met de rijst tot de korrels transparant zijn.
- Giet er de wijn bij en roer tot het vocht is opgenomen door de rijst.
- Voeg er de spinazie en de spekjes bij en roer tot de spinazie “gesmolten” is.
- Voeg er dan de bouillon lepel per lepel bij onder voortdurend roeren.
- Voeg pas bouillon toe als de vorige lepel is opgenomen.
- Kruid ondertussen met peper.
- Roer de boter en de kaas bij de risotto en laat 5 minuten rusten.
Tip:
Kook je de spekjes kort in water voor je ze bij de risotto doet dan zullen ze minder zout smaken.