Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Risottorijst met doperwtjes en gerookte kip

Ingrediënten

  • 175 g Bosto Mediterraneo of Bosto risotto rijst
  • 1½ eetlepels olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 150 g (diepvries) doperwten
  • 1 gele paprika in blokjes gesneden
  • 400 ml kippenbouillon
  • 125 g gerookte kipfilet (heel)
  • 1 eetlepel roomboter
  • 25 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels verse fijngehakte basilicum + losse blaadjes voor garnering

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een pan en schep de ui, doperwten en paprika erdoor. Smoor de groenten 2-3 minuten met het deksel op de pan.
  • Schep de risottorijst door de groenten en roer de kippenbouillon erdoor. Laat de rijst in 4-5 minuten op middelhoog vuur het vocht opnemen en gaar worden, roer regelmatig.
  • Verwarm intussen de kipfilet 2-3 minuten in de magnetron op 600 watt. Snijd de kipfilet schuin in dunne plakjes.
  • Roer de boter met de helft Parmezaanse kaas en het basilicum door de rijst en voeg zo nodig zout en peper naar smaak toe.
  • Serveer de risotto in warme, diepe borden.
  • Strooi er nog wat kaas over en leg de plakjes kipfilet met blaadjes basilicum erop.

Tip
Verrijk deze risotto met 2-3 artisjokharten in dunne partjes. Bak de stukjes artisjok mee met de groenten.

Producten uit dit recept

Bosto, riso carnaroli, risotto, bosto rijst, bosto product
Risotto Riso Carnaroli
Bereidingstijd: 18-20'
Risotto Arborio
Bereidingstijd: 18-20'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!