Skip to content
Filter icon Filter

Rode quinoa met geroosterde biet, zalm en sjalot

Ingrediënten

  • 2 builtjes Bosto Rode Quinoa
  • 500 g gekookte bietjes
  • 200 g sjalotten
  • 300 g verse zalm
  • 3 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 sinaasappel
  • Verse koriander
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 bussel waterkers
  • Olijfolie

Bereiding

  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking in licht gezouten water.
  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Pel de sjalotten en snij in vier. Doe ze in de ovenschaal en besprenkel rijkelijk met olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Snij de zalm in hapklare brokken en doe samen met de rode biet bij de sjalotjes. Zet terug in de oven tot de zalm gaar is.
  • Meng de rode wijnazijn met wat olijfolie en roer er de lauwwarme quinoa onder.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en doe de helft bij de yoghurt en fijngehakte koriander. Doe er wat sinaasappelsap onder.
  • Verdeel de waterkers over een platte schaal, schep hierop de quinoa en werk af met de geroosterde bietjes, zalm en zeste. Serveer samen met de korianderyoghurt.

Producten uit dit recept

Bosto - verpakking Quinoa 3 kleuren
Quinoa 3 kleuren
Bereidingstijd: 10'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.