Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Spelt-Quinoa kippensoep

Ingrediënten

  • 150 g Bosto Brown Rice + Spelt + Quinoa of Bosto Brown Basmati kookbuiltjes
  • 2 kipfilets
  • 1 bundel groene asperges
  • 200 g champignons
  • 2 koppen broccoli in roosjes
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • olijfolie

Bereiding

  • Bereid de Bosto rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Snijd de kipfilets in stukken.
  • Zet een wok op het vuur en doe er wat olijfolie in. Leg er de kip in en roerbak.
  • Breek het houterige gedeelte van de asperges en gooi weg. Snijd de rest in stukjes van 2 centimeter en doe dit samen met de broccoli bij de kip.
  • Snijd de champignons in plakjes en doe bij de schotel.
  • Overgiet alles met de bouillon en laat koken tot de kip en de groenten gaar zijn. De asperges moeten wel nog knapperig blijven.
  • Roer er op het allerlaatst de peterselie door.
  • Verdeel de rijst over de borden en overgiet met de heerlijke soep.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!