Skip to content
Filter icon Filter

Teriyaki zalm met wokgroentjes en Bosto Basmati voorgestoomde rijst

Ingrediënten

  • 300g Bosto Basmati voorgestoomde rijst
  • 4 zalmfilets
  • 2,5 cm fijn gesneden gember
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 eetlepel rijstazijn (mirin)
  • 1 zak wokgroenten
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • verse koriander
  • 2 eetlepels arachideolie
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Meng de gember met de sojasaus, rijstazijn en ahornsiroop. Leg de zalm erin en zorg dat hij mooi bedekt is. Laat 20 minuutjes marineren in de koelkast.
  • Zet een grote pan met wat arachideolie op het vuur en bak de zalm aan 1 kant. Hou de marinade bij. Draai de zalm na 3 minuten om en schep er de marinade over. Voeg een beetje water toe als de saus te dik wordt.
  • Laat een wok goed heet worden op het vuur, doe er de sesamolie in en roerbak de groentjes tot ze knapperig en gaar zijn.
  • Breng op smaak met 2 eetlepels sojasaus, de oestersaus, peper en zout.
  • Voeg de Bosto Basmati voorgestoomde rijst toe aan de wok en serveer met wat fijngesnipperde koriander.

Producten uit dit recept

Voorgestoomde bruine Basmati
Bereidingstijd: 1,5'
Voorgestoomde Basmati
Bereidingstijd: 1,5'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.