Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Vol au vent met rijst

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Snelkookrijst
  • 1 braad kip
  • in stukken gesneden zonder vel
  • 0
  • 5 l bouillon
  • 1 laurierblad
  • 2 eetlepels boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 0
  • 1 dl melk
  • peper

Bereiding

  • Kook de kip in de zacht kokende bouillon met het laurierblad gaar en laat afkoelen. Ontvet eventueel de bouillon.
  • Smelt de boter met de bloem en roer met de melk en enkele lepels bouillon een gladde saus.
  • Kruid met peper, nootmuskaat en citroen.
  • Verdeel het vlees in beetklare stukken en verwijder alle botten.
  • Doe het vlees bij de saus en laat op een zacht vuur opwarmen.
  • Kook de rijst beetgaar in koken water en dien samen op.


Tip
Verse peterselie en kleine blokjes gestoomde wortelen zorgen voor een leuke kleurtoets in de saus.
Wil je de bouillon makkelijk ontvetten , zet hem dan enkele uren in de koelkast. Het vet zal bovenop de bouillon opstijven en zal makkelijk af te scheppen zijn.

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.