Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Witte rijst met kalkoen, bruine champignons en veenbessen

Ingrediënten

  • 250 g Bosto Thaise rijst
  • 2 el olijfolie
  • 400 g kalkoen
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 1 bakje bruine champignons
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • 100 g gedroogde veenbessen
  • peper en zout

Bereiding

  • Kook de Bosto Thaise rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat goed uitlekken en zet weg.
  • Doe de olie in een wokpan en laat warm worden. Snijd de kalkoen in reepjes en bak goudbruin in de olie. Kruid met peper en zout. Schep de kalkoen uit de pan en houd warm.
  • Pel de sjalotten en de look en hak fijn. Doe ze in de olie en bak tot ze glazig zijn.
  • Snijd ondertussen de champignons in schijfjes en doe ze bij de sjalotten. Roerbak tot ze een gouden kleurtje krijgen.
  • Doe er nu ook de diepvrieserwtjes bij. Roer goed en breng op smaak met peper en zout.
  • Roer er als allerlaatste de rijst onder samen met de gedroogde veenbessen. Serveer meteen.

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!