Spring naar de inhoud
Filter icon Filter
Bosto/ Over Bosto / Van het veld tot op je bord

Elk rijstkorreltje op jouw bord moet van de allerbeste kwaliteit zijn. En daarom zien wij er nauwgezet op toe dat alles in de beste omstandigheden gebeurt. 

Van teelt en transport tot de verwerking en verpakking in onze Belgische fabriek. 

Alles begint natuurlijk op het veld. We zoeken er de beste rijstboeren uit die oogst na oogst goeie rijst leveren. En daar krijgen ze ook een eerlijke vergoeding voor.

Na de oogst transporteren gespecialiseerde firma’s de ruwe rijst per boot of vrachtwagen naar onze iconische Bosto toren in Merksem. 

Die rijst die is nog onbewerkt en dus niet eetbaar. Voor die op je bord belandt, volgt er eerst nog een uitgebreid proces. 

Eerst verwijderen we het houtachtige vliesje, of kaf, van elke korrel in een speciale rijstmolen. Nadien zeven we de rijst om takjes en ander vuil te verwijderen. Een soort stofzuiger haalt stof en zand weg. En een magneet doet ook kleine restjes ijzer – van landbouwtoestellen of vervuiling bijvoorbeeld – uit de rijst verdwijnen. 

Nu kan de rijst naar de slijpmachine om er mooie, gladde korrels van te maken. Gebroken en gekleurde korrels worden verwijderd. Die kunnen later gebruikt worden voor dierenvoeding, zodat geen enkele korrel verloren gaat. 

Tijdens het hele proces ondergaan de korrels regelmatige kwaliteitscontroles op uitzicht, kookeigenschappen en smaak. 

En dan pas kan de rijst eindelijk naar de inpakafdeling en naar de supermarkt. Zo garanderen wij dat enkel de beste en lekkerste rijstkorrels op jouw bord belanden. 

Smakelijk! 

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!