Kipsaltimbocca met tomaatjes en courgette

Ingrediënten
- 300 g Bosto Snelkookrijst
- 400 g kipfilet
- schuin in dikke plakken gesneden
- 2 takjes salie
- blaadjes geplukt
- 80 g serranoham
- in de lengte gehalveerd
- 4 eetlepels olie
- optioneel 1 (gele of groene) courgette
- gehalveerd en in plakjes gesneden
- 500 g kerstomaatjes
- 1 zakje rucola
- 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
Bereiding
- Kook de Bosto Snelkookrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Bestrooi de kip met zout en peper. Leg de salieblaadjes erop. Wikkel de serranoham eromheen.
- Verhit 2 eetlepels olie. Leg de kip in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Braad de kip gaar in ca. 7 min., afhankelijk van de dikte van de kip. Draai regelmatig om.
- Verhit intussen 2 eetlepels olie en bak de courgette 5 min. Voeg de tomaatjes toe. Bestrooi met zout en peper. Stoof de groenten afgedekt in 15 min. gaar.
- Verdeel de Bosto Snelkookrijst over 4 diepe borden. Schep de groenten erop. Snijd de kip schuin doormidden, verdeel over de borden en verdeel de rucola erover.
Tip: Stoof de olijven mee met de courgette en tomaatjes.