Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Paella klassiek

Ingrediënten

  • 250g Bosto Mediterraneo of Bosto paella rijst
  • 2 uien
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 snuifje saffraan
  • 2 dl witte wijn
  • 0
  • 5 l kippenbouillon
  • 400 g kipfilet
  • paprika poeder
  • 400 g grote rauwe garnalen
  • 200 g verse inktvis
  • 200 g erwtjes
  • 2 rode paprika's
  • 2 groene paprika's
  • 0

Bereiding

  • Pel en snipper de uien, de sjalotten en de look en stoof ze in de pan met de olijfolie.
  • Giet er de rijst bij en laat stoven tot de korrels doorzichtig worden.
  • Kruid met de saffraan en de wijn.
  • Voeg er de bouillon bij en laat verder garen gedurende 5 minuten.
  • Leg er de in stukken gesneden kip bij die je snel in een aparte pan hebt aangebakken en gekruid hebt met paprika.
  • Verdeel er verder de garnalen , de in stukken gesneden inktvis, de erwtjes en de in reepjes gesneden paprika’s over.
  • Roer voorzichtig om en laat verder garen tot de rijst zacht is en alle ingrediënten beetgaar zijn. Voeg de mosselen toe en laat ze opwarmen.
  • Voeg eventueel nog wat water of wijn toe. Dien goed heet op.


Tip:
Vervang alle zeevruchten door een kant en klare zeevruchten mengeling . Voeg deze net voor het opdienen toe zodat ze warm wordt maar niet meer gaart.

Producten uit dit recept

Mediterraneo Risotto & Paella rice
Bereidingstijd: 10'
Paella Arroz
Bereidingstijd: 15'
Bosto, arros bomba, paella, wereldrijst, bosto rijst
Paella Arroz Bomba
Bereidingstijd: 18'

Zin in weetjes, inspiratie én kortingen?

Met de Bosto nieuwsbrief en receptenmail weet je voortaan alles over rijst, granen en gezonde voeding. Je hoeft bovendien nooit meer na te denken over welk rijstgerecht je op tafel wilt toveren. Handig, toch? En je krijgt er soms nog kortingen bij ook! Schrijf je snel in!