Spring naar de inhoud
Filter icon Filter

Auberginetoast met groene asperges, gepocheerd eitje en Bosto Brown voorgestoomde rijst

Ingrediënten

  • 400 g Bosto Brown voorgestoomde rijst
  • 1 aubergine
  • 12 groene asperges
  • balsamico
  • 2 verse eieren
  • parmezaanse kaasschilfers
  • 4 plakken serranoham
  • verse munt
  • fikse scheut witte wijnazijn
  • olijfolie (extra vergine)
  • peper en zout

Bereiding

  • Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm. Leg de plakken in een vergiet en besprenkel met grof zeezout. Laat een halfuurtje staan en verwijder het zout.
  • Besprenkel de aubergineschijven met olijfolie, kruid met peper en zout.
  • Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden, tot ze begint te roken. Gril deaubergineschijven.
  • Snijd het houterige gedeelte van de groene asperges. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Gril ze tot ze knapperig maar gaar zijn. Doe er wat balsamico over.
  • Zet een pot met veel water op het vuur en breng tot aan het kookpunt. Breek een ei in een kom.
  • Doe wat azijn in het water en roer erin met een houten lepel. Giet zachtjes het verse ei in het water. Doe hetzelfde met het tweede ei. Kook 3 minuten en schep de gepocheerde eitjes voorzichtig uit het water.
  • Serveer de plakken gegrilde aubergine met de asperges en het ei. Werk af met de ham, parmezaan, munt, olijfolie, peper en zout.

Heerlijk met Bosto Brown voorgestoomde rijst.

Producten uit dit recept

Voorgestoomde bruine rijst
Bereidingstijd: 1,5'

Blijf altijd op de hoogte

Elke maand nieuwe recepten, tips én kortingen ontvangen.