Romige kipcurry met kokos

Ingrediënten
- 300 g Bosto Snelkookrijst
- 4 eetlepels olie
- 400 g kippenblokjes
- 2 uien
- gesnipperd
- 1½ eetlepel currypoeder
- 400 ml kokosmelk
- 10 wortelen
- geschild
- 150 g suikererwten
- optioneel 2 puntpaprika’s
- in ringen
- 5 eetlepels bladselder
- grof gehakt
- 50 g babyspinazie
Bereiding
- Verhit de olie in een braadpan met dikke bodem. Bestrooi de kip met zout en peper. Halveer eventueel grote stukken. Bak de kip rondom goudbruin, voeg de uien toe en bak 5 minuten mee. Voeg het currypoeder toe, roer goed. Giet de kokosmelk erbij en breng op laag vuur aan de kook.
- Snijd de wortelen in stukken van 2 cm en voeg ze toe aan de kip. Leg een deksel schuin op de pan en stoof de kip in 15 minuten gaar.
- Voeg na 10 minuten de suikererwten, paprika en bladselder toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook in de tussentijd de Bosto Snelkookrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verdeel de Bosto Snelkookrijst over 4 diepe borden. Schep de romige kipcurry ernaast.
Tip: Meer groente? Leg een toefje babyspinazie op ieder bord en schep de hete kipcurry erop.